SING is de nieuwe muzikale animatiefilm van Illumination Entertainment, de makers van Minions, Verschrikkelijke Ikke én de zomerhit van dit jaar: Huisdiergeheimen. In een stad die bewoond wordt door dieren, organiseert de koala Buster Moon (Matthew McConaughey) een talentenjacht om het vervallen theater waarvan hij eigenaar is te redden.

Vele dieren doen auditie in het theater van Buster en delen de droom die hun leven kan veranderen. Vijf kandidaten slaan zich door de audities heen: een muis (Seth MacFarlane) die liegt en bedriegt, maar prachtig kan zingen; een verlegen tiener-olifant (Tori Kelly); een oververmoeide moeder van 25 biggetjes (Reese Witherspoon); een jonge gangster-gorilla (Taron Egerton) en een punk-rock stekelvarken (Scarlett Johansson). Onder begeleiding van Buster bereiden de kandidaten zich voor op de zinderende finale

SING is geschreven en geregisseerd door Garth Jennings (Son of Rambow, The Hitchhiker's Guide to the Galaxy) en geproduceerd door Chris Meledandri en Janet Haley, De film bevat meer dan 65 bekende popsongs.
In de Nederlandse versie met de stemmen van: Fedja van Huêt, Do, Chris Zegers, Birgit Schuurman, Mark van Eeuwen, Gordon, Egbert Jan Weber, Tim Douwsma.