De geliefde tuinkabouters uit GNOMEO AND JULIET zijn terug met een nieuw avontuur in Londen. Nadat Gnomeo en Juliet met hun vrienden en familie arriveren in de stad, beginnen ze eerst met het lenteklaar maken van de tuin. Maar dan komen ze erachter dat iemand in Londen tuinkabouters ontvoert. Als Gnomeo en Juliet thuiskomen en ze ontdekken dat iedereen in hun tuintje weg is, dan is er maar één tuinkabouter die ze kunnen inschakelen... SHERLOCK GNOMES.

De beroemde detective arriveert samen met zijn assistent Watson om de zaak te onderzoeken. De zoektocht wordt een doldwaas avontuur waarbij ze allerlei nieuwe figuren ontmoeten en de stad verkennen.

In de Nederlands gesproken versie met de stemmen van o.a. Sander de Heer (Sherlock Gnomes), Ricardo Blei (Gnomeo), Peggy Vrijens (Juliet), Huub Dikstaal (Watson), Owen Schumacher (Moriarty), Pepijn Gunneweg (Paris), Nurlaila Karim (Irene).
In dit vervolg vol actie zijn in de originele versie opnieuw de stemmen te horen van James McAvoy, Emily Blunt, Michael Caine, Maggie Smith, Stephen Merchant en Ozzy Osbourne, met daarnaast de stemmen van Johnny Depp als Sherlock Gnomes, Chiwetel Ejiofor als Watson en Mary J. Blige als Irene.